Hypotheekakte


De koop van een huis staat of valt meestal met de financiering ervan. Voor de financiering doet de koper vaak een beroep op een bank, maar ook de familie kan als financier optreden. Voor meer informatie voor hoe de familie als financier kan optreden klik hiernaast op Familiehypotheek.

De hypotheekakte wordt automatisch aangemaakt op basis van digitaal door de bank aan het notariskantoor verstuurde informatie welke digitaal wordt ingelezen. Het merendeel van de werkzaamheden van het notariskantoor met betrekking tot het vestigen van een hypotheek betreft het voldoen aan alle onderzoeksplichten in het belang van de bank en het begeleiden van de financiële transactie. De grootste uitdaging hierbij is veelal de het tijdig verkrijgen van de financiële informatie om de akte op te kunnen stellen en ervoor te zorgen dat op de dag van de overdracht het geld ook daadwerkelijk op de notarisrekening staat.

Demenint Kienhuis heeft contacten met adviseurs die zich specifiek bezig houden met het verstrekken van hypothecaire leningen aan topsporters. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Kienhuis.