Huwelijksvoorwaarden


Per 1 januari 2018 is de beperkte gemeenschap van goederen in werking getreden. De beperkte gemeenschap van goederen vormt het nieuwe basisstelsel, waardoor er een einde komt aan het basisstelsel van de algehele gemeenschap van goederen.Wanneer echtgenoten op of na 1 januari 2018 een huwelijk sluiten, zal op hen van rechtswege de beperkte gemeenschap van goederen van toepassing zijn.

Om dit te voorkomen adviseren wij een ieder die in het huwelijk treedt huwelijksvoorwaarden te maken, ook al lijkt dat voor cliƫnten op het moment dat zij besluiten in het huwelijk te treden overbodig. Huwelijksvoorwaarden worden niet alleen gemaakt met het oog op een echtscheiding maar ook om aansprakelijkheid van de partner tijdens het huwelijk te voorkomen, dus om de partner te beschermen.

Nadat wij aan de hand van een vragenlijst de diverse mogelijkheden hebben besproken wordt een concept van de akte van huwelijksvoorwaarden opgemaakt.

We beschikken over de expertise om de huwelijksvoorwaarden volledig op uw situatie en wensen af te stemmen.

Indien u huwelijksvoorwaarden heeft gemaakt met een zogenaamd periodiek verrekenbeding is het van belang dat dit verrekenbeding wel word nageleefd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig hierover contact met ons op te nemen.

Let op:
Huwelijkse voorwaarden moeten voor het aangaan van het huwelijk (bij de burgerlijke stand) worden getekend. Indien u huwelijkse voorwaarden wilt opstellen tijdens het huwelijk zijn er andere regels op van toepassing.