Mijn digitale bestaan

Doordat een groot deel van ons leven wordt bepaald door internet, of het nu gaat om opslag van bestanden, muziek of foto's of het deel uit maken van communities , is het steeds wenselijker dat als we door ziekte of vergeetachtigheid niet meer in staat zijn zelf onze digitale bestaan te bewerken kan dat iemand dat conform jouw wensen beheert of beƫindigd.

De eerste stap is het vastleggen van alle websites / community's met inlognamen en wachtwoorden. Echter doordat op veel websites de wachtwoorden regelmatig gewijzigd moeten worden levert dat nog veel problemen op. Een goede discipline is dus belangrijk.

Er kan ook gekozen worden voor het inschakelen van een professionele partij die ervoor zorgt dat het niet nodig is om alle wachtwoordwijzigingen steeds bij te houden. In dat geval benoem je een (onafhankelijke) vertrouwenspersoon (digiteur) die de digitale zaken af gaat handelen en die samen met een gespecialiseerde partij jouw wensen kan uitvoeren.

In veel gevallen is het niet wenselijk dat de vertrouwenspersoon iemand is uit jouw directe omgeving, omdat veel mensen op internet met een andere identiteit actief zijn dan in het dagelijkse leven. Daarom biedt Demenint Kienhuis notariaat deze dienst aan, zodat iemand buiten de eigen familie/vrienden of kennissenkring zorgt dat uw bestaan op internet wordt verwijderd aangepast of wordt overgedragen aan anderen.

Voor meer informatie BEL 023 5 28 91 92 voor meer informatie of neem contact op via het contactformulier.