Huwelijksvoorwaarden


Indien u in het huwelijk treedt zonder huwelijksvoorwaarden te maken ontstaat een gemeenschap van goederen waarin beginsel alle goederen en schulden van de beide echtgenoten vallen.

Om dit te voorkomen adviseren wij een ieder die in het huwelijk treedt huwelijksvoorwaarden te maken, ook al lijkt dat voor cliƫnten op het moment dat zij besluiten in het huwelijk te treden overbodig. Huwelijksvoorwaarden worden niet alleen gemaakt met het oog op een echtscheiding maar ook om aansprakelijkheid van de partner tijdens het huwelijk te voorkomen, dus om de partner te beschermen.

Nadat wij aan de hand van een vragenlijst de diverse mogelijkheden hebben besproken wordt een concept van de akte van huwelijksvoorwaarden opgemaakt.

We beschikken over de expertise om de huwelijksvoorwaarden volledig op uw situatie en wensen af te stemmen.

Indien u huwelijksvoorwaarden heeft gemaakt met een zogenaamd periodiek verrekenbeding is het van belang dat dit verrekenbeding wel word nageleefd. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het verstandig hierover contact met ons op te nemen.

Let op:
Huwelijkse voorwaarden moeten voor het aangaan van het huwelijk (bij de burgerlijke stand) worden getekend. Indien u huwelijkse voorwaarden wilt opstellen tijdens het huwelijk zijn er andere regels op van toepassing.

Recentelijk heeft de Eerste Kamer met een wetsvoorstel ingestemd waardoor de rechterlijke goedkeuring bij het wijzigen van huwelijkse voorwaarden wordt afgeschaft, waardoor het wijzigen sneller en soepeler kan worden geregeld. Wanneer deze wet in werking treedt is nog niet bekend.